creditfix.ro

luni, 7 decembrie 2015

Informații utile despre imprumuturi rapide

Un IFN este o entitate nebancara ce functioneaza dupa propriile reguli si se supune unor legi deosebite decat bancile. 


Astfel, acesta acorda imprumuturi rapide nebancare in conformitate cu propriile reguli, care in mod normal sunt mai putin restrictive decat cele ale bancilor, si care are acces la alte operatiuni de creditare.


IMPRUMUT RAPID
Imprumuturile rapide nebancare ce pot fi accesate de la un IFN sunt creditele de consum, cele ipotecare, cele imobiliare, microcredite, cele de factoring, pentru tranzactiile comerciale, de forfetare si de scontare. De asemeni, o institutie financiara nebancara poate face activitati de leasing, poate emite garantii, poate acorda imprumuturi in regim de gaj sau asociatiilor fara scop patrimonial, dar si alte forme de finantare care tin de creditare rapida.

Pentru a accesa un imprumut rapid nebancar, este nevoie sa te conformezi regulilor interne ale IFN-ului caruia te adresezi. Este posibil ca acesta sa ceara o copie dupa actul de identitate, impreuna cu cel original, pentru verificare, si un document care sa ateste prezenta unui venit stabil, fara ca acesta sa aiba o limita minima, insa. Dupa analiza dosarului, acesta va fi aprobat, daca este cazul, in maximum 24 de ore pentru creditele de nevoi personale si in maximum o saptamana daca este vorba despre cele ipotecare.

Exista cateva conditii generale pentru a face imprumuturi rapide, aplicabile tuturor institutiilor financiare nebancare. Acestea sunt o varsta cuprinsa intre 21 si 69 de ani, existenta unei surse de venit constante, indiferent care ar fi aceasta, domiciliul stabil pe teritoriul Romaniei si prezenta unui act care sa ateste identitatea celui care cere creditul rapid.